Mariapark Sittard

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:GROTE DECEMBER
TENTOONSTELLINGEN MARIAPARK
Van zondag 2 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019  
viert het Mariapark “Wèntjerdruim”
op haar eigen manier met een tweetal tentoonstellingen,

De expositie  “verbeelding” door 8 kunstenaars van KC61

Jos Solberg aan het woord over deze expositie:

De kunstenaars laten zien hoe  ze hun verworven technieken benutten om  tot een kunstzinnig resultaat te komen en dit te 'verbeelden' in een individuele vormtaal. Kunst is de  wereld van de verbeelding bij uitstek. De  kunst richt zich  op  het  onderzoeken van subjectieve ervaringen. Een kunstwerk is de uitkomst van dit onderzoek en een  experimenteel voorstel om  de wereld anders te bekijken. Bij kunst gaat het  erom hoe  we  ons verhouden tot het  bestaan zoals  ons dat  door kunstenaars wordt voorgehouden.

De  schilders Leo  Kornips en Jos Solberg tonen kleurrijke, maar  ook  verstilde werken in acryl  op  canvas. Coby Langen maakt boeiende stofcollages die een  eigen verhaal vertellen. Keramiste Jeanne van Hest  verlegt met haar  creaties de  grenzen van het werken met klei en ook  Lei Hannen zoekt naar  nieuwe en onbekende keramische vormen. Edith Tergau verbeeldt in haar  keramisch werk  verstilde momenten van groei en vergankelijkheid. Keramiste Ankie Vrolings verrast met een  eigenzinnige vormtaal en Evelien Wink toont wonderbaarlijke, uitgesproken objecten.

VRIJ ENTREE

Openingstijden dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.  
Gesloten maandagen, 1e Kerstdag en 1 januari 2019.

Ook heeft het Mariapark de inmiddels traditionele tentoonstelling van kerststallen afkomstig uit alle werelddelen uit de collectie van Pastoor Van Oss Schimmert.

Kom kijken naar de vaak verrassend vormgegeven en ook weer traditionele kerststallen die — mooi ingepast in kerstsfeer — in de omgeving van het Mariapark goed tot hun recht komen.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu